De Buurtbistrot Laurensius is een ontmoetingsplek rondom werk en tafel. Laurensius is opgericht om eerlijk en gezond eten aan te bieden met een missie. Middels de Buurtbistrot realiseert stichting Laurensius haar hoofddoelen. De stichting heeft voor ogen om jongeren met een zogenaamde achterstand (van de praktijkschool) perspectief te bieden, een stukje vooruitgang. Door een meewerkstage worden jongeren begeleid en opgeleid naar zelfstandigheid. Daarnaast is de stichting opgericht om de directe buurt tot ontmoeting te brengen, de sociale samenhang te versterken en veiligheid en gezelligheid te brengen in de wijk. Kom eens langs!

SUPPORT
Iets moois komt tot stand door een samenspel, zeker niet alleen. Vele zichtbare en onzichtbare factoren zijn bepalend. De meeste credits gaan wellicht naar het onzichtbare. Iets wat je niet ziet, maar waar je de gevolgen wel van ziet. Juist uit de hoek waar je het niet van verwacht.

Velen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de buurtbistrot. En nog steeds. In wat voor vorm ook, de een niet minder dan de ander. Allemaal waardevol. De een met naam en toenaam, de ander blijft in de schaduw; de onbekendheid. Bijdrage in de vorm van, een stevig klankbord, een ontwerp, een financiële bijdrage, een investering, een donatie, een korting, een telefoontje, mentale steun, handen uit de mouwen…

Particuliere investeerders, Triodos Foundation, Kookpunt Rotterdam, JA van Beek Communicatie, Oranje Fonds, Pub Horeca, Premium Inc., Medtrading, Trattoria Borgo d’Aneto, Jeeko Vastgoed, Roggeveen Werken, Mosa, Metz woninginrichting, Wattnou, Giraffe Coffee….

Samen ?
Spreekt het project u aan.? Wilt u iets bijdragen? Praktisch assisteren in in Buurtbistrot of wellicht op wijkniveau activiteiten ontplooien of uw vaardigheden of netwerk ter beschikking stellen. Laat het ons weten.

 à bientôt!

 organic- biologisch eten Rotterdam – huisgemaakt – ambachtelijk