Laurensius Traiteur

Lieve gast!

Vanaf 3 juni kunt u voorlopig nog maaltijden en lekkers afhalen voor thuis. Bij Ekoplaza Rotterdam kunt u 7 dagen per week onze maaltijden, wraps, galettes en lekkernijen afhalen. Bij ons kunt momenteel ook nog via telefonische bestelling afhalen.

Bestel procedure bij ons: tot 13h kunt u telefonisch bestellen om het dezelfde dag af te halen. Telefoon: 010-7513291 

 

.

Menu aanbod take-away (update 30 mei).

Galettes.
U kunt galettes bestellen van de regulier menukaart en die warm meenemen

Wraps (gekoeld)
Deze wraps maken we zelf met tarwe, mais, boekweit, eieren en melk. Alle wraps worden met sla en garnituur geserveerd.

 • Wrap met gerookte makreelsalade € 7,5
 • Wrap roomkaas & tuinkruiden € 7,5 
 • Wrap zeewierpesto & augurkjes € 7,5 
 • Wrap kip-kerrie salade € 7,5


Diverse gerechten

 • Melanzane; aubergine ovenschotel met kaas, kruiden, tomaat en groente € 12,5
 • Vegetarische lasagne met kaas, groente en kruiden € 9,5
 • Rijstgerecht met rundergehaktballetjes, groente en tomatensaus € 11,5
 • ‘Salade de saison’; grote salade met groente, olijven en zaden € 7,5 (v)
 • Tomatensoep of dagsoep:  per 0,5 liter (klein kopje voor 2 p.) € 5,5 (v)

Desserts

 • Rabarber-framboos crumble met karamel € 5,-
 • Panna cotta met rood fruit saus € 4,5
 • Losse crêpes,  per 2 stuks € 3,75 / 10 stuks voor 14,5  (zelf op te warmen en te beleggen thuis) los potje gezouten karamel te bestellen.


Zoetigheden

 • Losse crêpes, zelf op te warmen en te beleggen thuis per 2 stuks € 3,75 / 10 stuks voor 14,5 , los bakje gezouten karamel te bestellen.
 • Div. taartpuntjes, Madeleines, kokoskoeken, walnootkoekjes, tarte du jour….. Hele taarten 3 dagen vooraf bestellen. Zoals….worteltaart, appelstaart, cheesecake, charlotte aux fruits, chocolade-hazelnoottaart, bosbessen-kokostaart,….

Heeft u speciale wensen? Een verjaardagstaart of speciaal gerecht we maken het met plezier!

Div. biologische wijnen, appelcider, perencider, bieren, frisdranken ter plekke te kiezen.

Ook hebben we diverse IJsjes, ter plekke te kiezen.

A bientôt! Laurensius

 

 

Actuele openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12h-19h 

Buurtbistrot Laurensius… 

Wat vertel je? Wat laat je mensen zelf ontdekken? Vragen die me al bezig houden sinds ik mijn eerste galette bakte. In een tijd waarin grote woorden te pas en te onpas gebruikt worden, zoek ik naar simpele woorden die betekenis hebben, en vooral: iets vertellen over wat ik doe en waar ik voor sta. In die grote woorden zou het gaan klinken als: back to basic, het nieuwe koken, soulfood, food as a medicine, etc. Wil ik niet.

Waarom wil ik het vertellen? Wil ik een soort missie- of visieverhaal kwijt? Wellicht belangrijker is wat we uiteindelijk doen hier in Laurensius. Omdat wij echt wel minder begane wegen kiezen, en dat mede doen om anderen te inspireren. Voilà, c’est ca!

Onze Buurtbistrot biedt zo’n 28 zitplaatsen binnen, plus ‘s zomers diverse terrasplekken. Je kunt bij ons lunchen, koffie drinken, borrelen en dineren. Laurensius is een onderneming waarin relaties centraal staan. Harmonie met mens en natuur. Voor wat de mens betreft geven we prioriteit aan de relaties met onze medewerkers, buurt, jongeren, leveranciers e.d.


Wij streven de volgende principes na:


Vanuit Natuur & Gezondheid
Wij houden bewust rekening met de natuur en onze impact op de leefomgeving. Denk maar aan keuze van ingrediënten en producten. Zo kiezen wij bijv. voor een beperkt aanbod op het menu, dat regelmatig wisselt. Wij bieden verse gerechten aan en produceren zo minder afval. Ook gebruiken we overwegend groenten, zaden, kruiden, volle (pseudo)granen, boerenkazen etc. Vlees & vis vind je in subtiele porties terug in bepaalde gerechten.

Ingrediënten zijn bij ons van hoge kwaliteit en duurzaam geteeld of gemaakt. En op natuurlijke (biologische) wijze behandeld. Geen (preventieve) chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest, en een natuurlijke groeicurve.

 

Vanuit focus op Smaak & Ambacht
In onze keuken bewerken we groenten, zaden, kruiden e.d. zo weinig mogelijk, om te komen tot een smaakvol en voedzaam eindgerecht. Schillen, pellen, wassen, snijden en kneuzen gebeurt in onze eigen keuken. Door deze werkwijze en hoge kwaliteit ingrediënten zijn onze gerechten rijk van smaak.

 

Vanuit welk schap? Rentmeesterschap!
Wij werken vanuit een principe van rentmeesterschap (we zijn niet de bezitters van de aarde, maar moeten haar beheren voor de generaties na ons,  hebben haar slechts in bruikleen).
Simpel gezegd bewuste omgang met wat je doet. Wat concrete voorbeelden:

– Scheiding van afval (glas, karton, plastic, metaal, groenafval).
– Compost gaat naar een lokale tuin. Uit diezelfde tuin halen wij weer kruiden.
– Beperkte menukaart qua diversiteit = minder afval.
– Beperkt gebruik van vlees en vis. Veel groenten, zaden, noten en kruiden.
– Lokale producten hebben voorrang boven imponerende zaken uit Verweggistan.
– Producten met minimale impact op het milieu (door weer bepaald koken).
– Groenbeplanting stimuleren en realiseren in en rond onze zaak.
– Geen gebruik van ijsblokjes.
– Bewuste inkoop en gebruik van energie.
– Bankieren bij Triodos bank.

 

Ons sociaal-maatschappelijk handelen
We streven ernaar om samen met- en voor de ander iets te doen. Samen bereik je immers meer: delen is vermenigvuldigen (van geluk).

Een paar voorbeelden:
In onze keuken en bediening leiden wij kwetsbare jongeren op richting zelfstandigheid en weerbaarheid. Zij krijgen een opleiding en draaien mee in het hele proces.

Ook willen we ‘goed zijn voor de buurt’.
Het begint natuurlijk met het creëren van een fysiek mooie plek. Van daaruit proberen we een ontmoetingspunt in de wijk te creëren. Zo organiseren we door het jaar heen meerdere buurtontmoetingsdagen omtrent verschillende thema’s, zoals Groenplantdag, Winter in de Wijk en Muziek voor Allen.

Genoeg woorden, we gaan weer aan het werk!

Wilt u iets bij- of uitdragen in Laurensius? Zin om ons te helpen in de Buurtbistrot, in de wijk activiteiten te ontplooien of uw  netwerk ter beschikking te stellen? Laat het ons weten.

A bientôt!

organic- biologisch eten Rotterdam – duurzaam – gezond eten – huisgemaakt – ambachtelijk – pannenkoek – biologisch restaurant Rotterdam[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]